vineri, 5 august 2011

Inmultire buxus

   In cazul Buxus-ului (gard viu), inmultirea prin seminte nu este recomandata. Butasirea se face cu ramuri de 1-2 ani de 10-15cm, cu 2-3 ramificatii recoltate in iulie sau ian-februarie. Inradacinarea se produce mai rapid vara decat iarna insa plantele obtinute sunt sensibile la frig. Alegeti numai ramuri bine expuse la soare de preferabil cele formate in gardurile tunse cu un an inainte si evitai tufele mai batrane de 10 ani. Cu cat plantele sunt mai tinere si cresterile mai recente cu atat sansa de inradacinare este mai mare.
     In ambele cazuri, curatenia mediului si mai ales a substratului este de importanta maxima. Folositi numai ingrediente curate, spalate iar turba trebuie sa fie bruta, acida, fara fertilizanti si alte adaosuri. In primele doua saptamani de viata trebuie atentie mare la aerisiri si pulverizari. Nu aplicati ingrasaminte decat la 2 luni de la plantarea in ghivece cu pamant.
     Dupa un an de crestere in ghivece plantele se pot planta in camp sau in alte ghivece mai mari deoarece se dezvolta rapid.

Niciun comentariu: