joi, 21 martie 2013

10 plante de apartament usor de intretinut

Plantele de apartament au o aura celesta care transmite energie pozitiva in fiecare coltisor al casei. Frunzisul verde adauga dimensiune casei si confera spatiului o semnificatie proprie. Plantele de apartament ofera, de asemenea, un aer sofisticat pur si clasa.
Plantele au un aspect atragator si un luciu de invidiat. Inima iubitorilor de plante este coplesita cand acestia vad ca plantele se lupta sa respire si sa creasca singure. Este probabil sa existe multe ferestre spre sud, patrunzand din plin lumina soarelui dimineata, dar uneori nu aceasta este cauza ofilirii plantelor. Casa poate avea colturi intunecate si umbroase care primesc putina lumina naturala sau chiar deloc.
Care sunt cele mai usor de intretinut plante de apartament, destul de mari, care pot supravietui in astfel de spatii umbrite? Puteti recurge la plante care nu necesita un mediu special pentru a creste, care pot rezista la fluctuatii necontrolate de temperatura si intervale de timp neregulate de udare.
Cu toate acestea, este foarte important sa alegi plantele adecvate mediului casei. Iata o lista a celor mai usor de intretinut plante.

10 plante de apartament usor de intretinut

Planta paianjen (Chlorophytum Comosum)

Planta care nu este pretentioasa cu privire la orarul de udare si care se comporta bine la schimbarile climatice nu este alta decat planta paianjen (denumita si voalul miresei sau crin verde).
Planta paianjen
Planta paianjen sau voalul miresei

Planta paianjen, Chlorophytum denumirea botanica, este cea mai potrivita planta ornamentala care atarna. Cel mai mare avantaj al plantei paianjen este varietatea de culori in care se regaseste. Pe masura ce planta creste, ea va da nastere la plantule care vor forma o "coroana" impresionanta care atarna. Aceste plantule pot fi ciuntite si plantate in alte ghivece.

Planta sarpe (Crassula lycopodioides)

Planta sarpe este cunoscuta si sub numele de Sansevieria. Planta sarpe are urmatoarele particularitati: frunze lungi si rigide, ingustate spre varful si de 60 -90 cm lungime. Planta sarpe, cunoscuta si sub denumirea de limba soacrei, are dungi de culoare verde pal dar poate avea si dungi argintii sau galbene. Fiind o planta de desert, nu trebuie sa fie udata la ore stricte. Aceasta planta iubeste lumina din abundenta, dar poate trai si cu mai putina.

Planta sarpe
Planta sarpe sau limba soacrei

Bambusul norocos

Bambusul norocos este una dintre cele mai bune optiuni pentru un cadou. Acesta face parte din specia Dracaena, fiind initial o planta de birou. Bambusul norocos poate supravietui in conditii dificile de indurat, cu o cantitate mai mica de apa si in conditii meteorologice oscilante. Este considerata o planta cu adevarat norocoasa deoarece emana in casa energie pozitiva sau elementul Chi.

Bambusul norocos
Bambusul norocos

Planta cerata

Plantele cerate sunt usor de intretinut in casa. Ele au nevoie de lumina directa a soarelui, fiind considerate cele mai usor de intretinut plante de apartament. Locul in care primeste lumina soarelui in abundenta ar putea fi cel potrivit pentru a creste repede.

Planta cerata
planta cerata

Aloe vera

Este cunoscut faptul ca aloe vera este o planta cu proprietati curative nenumarate. Este folosita pentru a produce produse pentru par care imbogatesc parul si hranesc si revitalizeaza scalpul. Aloe este una dintre plantele de interior care necesita multa lumina. Aceasta contribuie extrem de mult la purificarea aerului din interior, filtrand toxinele si poluantii prezenti in mediul casei. Aloe vera are frunze suculente, fiind calificata ca planta de apartament suculenta.

Aloe vera
aloe vera

Aglaonema

Aglaonema (planta perena din China) este o planta excelenta de interior, fiind considerata un purificator de aer natural. Are nevoie de suficienta apa pentru a creste si poate supravietui in incaperi in care lumina nu patrunde din belsug. Frunzele sale sunt mari ca dimensiune si pot fi de diferite modele. Planta creste sub forma de "grupuri" si are frunze care pot ajunge pana la 1 metru inaltime.

Aglaonema
Aglaonema

Cactusul

Cactusii apartin unei specii de plante suculente. Unele plante suculente au spini iar unele nu avand frunze suculente si groase. Unii cactusi cum ar fi cei de Craciun nu are frunze spinoase sau tepoase si arata foarte frumos si elegant. Printre plantele suculente de apartament populare se numara si aloe si agave. Plantele suculente si cactusii vor tine foarte bine fara un orar de udare regulat, insa sunt plante care necesita multa lumina.

Cactusi
Cactusi

Tradescantia

Tradescantia este un tip de planta care se dezvolta in conditii umede. Este una dintre plantele de apartament usor de intretinut, oferind un estetism ornamental decorului casei. Tradescantia pallida (cu frunze mov) este o optiune excelenta daca doriti sa colorati restul de verdeata.

Tradescantia
Tradescantia

Iedera englezeasca

Iedera englezeasca este o planta care creste cu o singura conditie si aceasta este neglijarea. Aceasta ierdera creste inalta si poate supravietui fara apa intr-un tip de pamant umed. De asemenea, are potentialul de a creste in incaperi cu putina lumina si este o planta ornamentala potrivita pentru cei care nu dispun de timp de intretinere.

Iedera englezeasca
Iedera englezeasca

Bromelia

Bromelia este o specie de plante careia ii merge bine la deplina lumina a soarelui. Bromelia necesita multa caldura, un program de udare regulat si umiditate ridicata. Aceasta specie este mai greu de intretinut daca ne gandim ca necesita o rutina stricta. Insa daca se pastreaza regulile de ingrijire, apar boboci extravaganti. Unele specii sunt, de asemenea, cunoscute pentru frunzisul lor extrem de atractiv. Aportul de ingrasamant natural al acestei specii speciale este scazut, aproape inexistent.

Niciun comentariu: