marți, 15 mai 2012

Muscate curgatorare

Muscatele curgatoare

Muscatele au o perioada lunga de inflorire dar ele pot sa nu repete inflorirea. Nerepetarea infloririi se intampla mai ales la muscatele regale cu volanase si pline de culoare.
Motivul neinfloririi muscatei este ca nu au avut o perioada de odihna iarna. Cerinta principala este reducerea frecventei udarilor.
Compostul trebuie mentinut abia umeziti - nu trebuie sa udati o data pe saptamana, iarna. Lasati suprafata sa se usuce inainte de a uda, cand este inflorita. Nu confundati muscatele anuale (Pelargonium) cu muscatele perene (Geranium) deoarece conditiile de crestere sint diferite, asemenea si florile.


Muscate curgatoare

La muscatele curgatoare o boala frecventa este rugina, pe care recomandam sa o tratati cu Bavistin.
Pe perioada iernii, muscatele curgatoare trebuie pastrate intr-un loc luminos, dar trebuie evitat pervazul geamului cu calorifer sub el caci asa nu rezista muscatele. Daca le tineti intr-un loc in care nu le prieste in anul urmator tulpinile muscatelor curgatoare se subtiaza si nu vor mai inflori si infrunzi ca anul precedent.

Inmultirea muscatelor curgatoare

Taiati varful fiecarei tulpini in asa fel incat sa ramana 3-4 frunze si varful, apoi se pun la inradacinat direct in pamant amestecat cu ceva nisip. Daca vedeti ca la tulpinile ramase sunt si lastari crescuti de la sub-bratul unei frunze mai puteti taia si acea bucata.
Muscatele curgatoare se prind foarte repede si in aproape in totalitate. Iarna se tin in locuri mai reci dar ferite de inghet, gen pivnita, balcon inchis. In partea unde tulpina este lemnoasa nu va mai face flori, iar din acest motiv toamna trebuie tunse si puse la prins in pamant cu nisip toti butasii, pastrand caracteristicile plantei mama .

Niciun comentariu: