luni, 2 aprilie 2012

Arbusti de primavara

Primavara, inafara de zile insorite avem parte si de frumusetea florilor ce an de an ne lumineaza gradinile si chipurile.
Forsythia este cel mai des intalnit arbust  ce infloreste primavara devreme si are o infatisare deosebita in fiecare an.
Multe specii de Berberis se dezvolta in orice sol, cu conditia ca acesta sa nu fie prea ud. Daca beneficiaza de soare si umbra partiala, infloresc frumos.
Chaenomeles speciosa - este un arbust splendid ce tolereaza intr-o anumita masura umbra, insa produce mai multe flori si fructe sub razele soarelui.
Ribes speciosum - este un arbust care atunci cand este mic are muguri rosii ce cresc sub forma de clopot. Florile sale sunt rosii si incep sa apara la sfarsitul primaverii.
Spiraea arguta, cunoscut sub numele de "Cununa" - este un arbust gratios, acoperit cu flori mici si albe, in forma de farfurie. Se dezvolta daca este plantat intr-un sol fertil, bine drenat si beneficiaza de mult soare.
Mahonia aquifolium - este util pentru acoperirea solului cu un aspect neplacut. Este foarte potrivit pentru cultivare intr-un ghiveci, la soare sau umbra partiala.
Viburnum - Aceasta planta are peste 150 de specii. Este stufoasa, are un aspect rotunjit, vesnic verde, cu muguri roz deschis, cu flori albe tubulare, parfumate, ce rasar in mijlocul/sfarsitul primaverii.
Cytisus x praecox - creste bine in soluri nisipoase.
Rhododendron - are frunzele de culoare verde inchis si este acoperit de flori rosii in forma de trompeta.
Daca va ganditi sa plantati macar un arbust in gradina dumneavoastra, indiferent ca nu dispuneti de prea mult spatiu, acesta va aduce in gradina dumneavoastra un aer vesel si multa culoare.

Niciun comentariu: