Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Magnoliopsida
Ordinul : Poales
Familia : Poaceae
Genul : Bambusa
Specia : Bambusa ventricosa
Descriere : Graminee cu ramificatii lignificate, prevazute cu umflaturi proeminente. Frunzele, cu lungimea de 4-7 cm sunt persistente, liniare, cu textura de hartie. In habitatul natural poate atinge o inaltime de pana la 10 metri cu internoduri de 30-35 cm si un diametru de aproximativ 4-6 cm. Crescut sub forma de bonsai poate avea doar pana la 50 cm inaltime.
Denumire populara : Bambus
Tipul plantei : Graminee
Durata de viata : Perena
Origine : China
Habitat : Zone impadurite, umede ale Asiei subtropicale. Poate fi crescut in interior.
Inflorire : Bambusii infloresc destul de rar si numai in habitatul natural.
Temperatura : 15-25°C
Umiditate : Abundenta
Luminozitate : Semiumbra
Tipul de sol : Amestec de substrat comercial, mranita si nisip de rau.
Fertilizare : Se recomanda utilizarea semestriala a unui ingrasamant organic.
Inmultire : Se poate inmulti primavara prin separarea unei bucati din rizom prevazut cu o ramura veche de un an si plantarea in compost proaspat.
Boli si daunatori : Bambusul poate fi atacat ocazional de cosenilele fainoase. Atentie in primul rand la excesul de apa din ghiveci.
Ingrijire : Prefera semiumbra in habitatul natural insa ca specie de interior are nevoie de lumina intensa, exceptand soarele direct la orele pranzului, mai ales in zilele caniculare de vara. Se uda la 3-5 zile, in functie de temperatura astfel incat apa sa nu stagneze in ghiveci. Vara se vaporizeaza cu apa, dimineata atat tulpina cat si frunzele. Se transplanteaza odata la 3 ani intr-un ghiveci mai larg. Atentie, bambusul nu se tunde.
Beneficii : Specie decorativa, exotica, relativ usor de ingrijit. Este una dintre putinele specii care se ingrijeste usor si sub forma de bonsai.
Alte specii : Bambusa arnhemica, Bambusa arundinacea, Bambusa balcooa, Bambusa bambos, Bambusa basihirsuta, Bambusa beecheyana, Bambusa blumeana, Bambusa boniopsis, Bambusa burmanica, Bambusa chungii, Bambusa emeiensis, Bambusa forbesii, Bambusa glaucophylla, Bambusa lako, Bambusa longispiculata, Bambusa multiplex, Bambusa pachinensis, Bambusa sinospinosa, Bambusa tulda, Bambusa vulgaris, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu