sâmbătă, 30 martie 2013

Muscate din seminte

Da, se poate!!!
Nici eu n-am stiut asta pana cand n-am vazut seminte de muscate intr-un magazin specializat din Olanda. Aproape toate muscatele mele sunt facute din seminte si acestea sunt cele mai robuste. Ati putea incepe sa le insamantati, n-are importanta daca iarna se prelungeste sau nu, pentru ca muscatele pot sta foarte bine in casa, spre deosebire de alte flori, care la un moment dat nu mai cresc in rasadnite si trebuie musai scoase in gradina.

Atunci cand folositi seminte , aveti grija sa nu le plantati intr-un vas adanc, pentru ca umezeala se va acumula si radacinile in formare vor fi afectate. In general semanaturile au nevoie de lumina, udare moderata si temperaturi de peste 22 grade Celsius.


Primele seminte vor incolti cam in 7 zile, dar pana vor rasari toate, vor trece cam 2-3 saptamani, in functie de adancimea la care le plantati (in general 1-2 cm).

Pentru ca semintele de muscate sunt mari, daca le plantati rar intr-o jardiniera putin inalta, atunci nu mai aveti nevoie de transplantare. In general aceasta se face cand plantele au 2 perechi de frunze.
Pentru cei care locuiesc la bloc si nici nu au cine stie ce experienta in ingrijirea plantelor, muscatele reprezinta alegerea perfecta. Deocamdata le insamantam, mai tarziu, pe masura ce vor creste, vom vorbi si despre cum se ingrijesc si cum se pot inmulti prin butasi. Succes!

Niciun comentariu: