marți, 6 martie 2012

Cyclamena

Ciclama formeaza grupuri compacte de frunzein forma de inima, inalte de 30 de cm, care cresc dintr-un tubercul sub pamant. Florile, cate una pe tulpina, apar in perioada octombrie-aprilie. Ii trebuie lumina puternica, indirecta cand infloresc si lumina medie dupa inflorire. In timpul zilei ciclama prefera 16-22 grade C; noaptea, mentineti temperatura la 4,5-16 grade C. Sol umed in mod egal in perioada de inflorire.
Cultivati in pamant de cultura. Schimbati ghiveciul plantelor inghesuite cu un altul putin mai mare, atunci cand temperatura in timpul noptii trece de 13 grade C. Aplicati ingrasamant de doua ori pe luna, de toamna pana primavara. Plantele au nevoie de o perioada de racoare, uscaciune si odihna, pentru a inflori din nou. Puneti-le afra la umbra si culcati vasele pe o latura; udati ocazional pentru a le mentine umede pana cand apar frunze noi.
Paienjenii care ataca ciclamele pot cauza crestere distorsionata. Aruncati plantele infestate.
Inmultire Semanati in septembrie si tineti la intuneric pana cand apar rasadurile. Pastrati-i apoi pe timpul iernii intr-un loc racoros dar luminos; schimbati ghiveciul in mai.

Niciun comentariu: