Trandafirul japonez, sau Camellia japonica, este un arbust originar
din Tara Sorelui Rasare si a fost adus in Europa inca in secul al
XVIII-lea. Frumusetea acestei plante este data de aspectul deosebit al
florilor, mai ales ca ne putem bucura de ele in sezonul rece, atunci
cand cele mai multe plante decorative intra in perioada de repaus.
Unii trandafiri japonezi incep sa infloreasca din luna octombrie si
au flori pana in aprilie-mai. Dupa terminarea perioadei de inflorire
trebuie sa-i acordam mai multa atentie. Astfel e de preferat sa nu fie
tinut in locuri foarte calduroase, sa fie udat doar atunci cand pamantul
de la suprafata s-a uscat, iar apa nu trebuie sa fie foarte rece, ci
tinuta la tempertura camerei. Trandafirului japonez nu-i place sa
stea direct in lumina soarelui, dar nici in locuri intunecoase. Adora sa
fie in incaperi racoroase cu temperaturi de 12-14 grade C. Vara e mai
greu sa-i oferim temperatura optima, insa e bine pe cat putem, sa nu fie
expus la caldura mare.
In perioada de inflorire trandafirul japonez este destul de
pretentios. Nu ii place sa i se schimbe locul, sau sa fie udat excesiv.
Temperatura din camera nu trebuie sa varieze foarte mult, in caz contrar
bobocii fie cad inainte de inflorire, fie nu se mai formeaza.
Inmultirea plantei se face mai greu, dar daca ai un pic de rabdare
vei reusi. Butasii se taie din farfuri, si trebuie sa aiba cam 10 cm, cu
cate doua noduri pe butac. Pamantul in care sunt plantati va trebui sa
fie udat in fiecare zi, si dupa aproximativ doua luni de la plantare vor
face radacini.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu