marți, 2 august 2011

Lonicera

Lonicera este o planta viguroasa, cu frunze cazatoare, un arbust catarator care creste pana la aproape 5 metri. Florile mari, fara miros si sub forma unei trompete au culoarea rosu aprins spre portocaliu in exterior, iar in interior au nuante galbene. 

Lonicera creste cu usurinta intr-un pamant cu drenaj bun, necesitand o expunere totala la soare. Tolereaza umbra, insa cresterea abundenta a florilor este invers proportionala cantitatii de umbra primita. Se adapteaza unei mari varitati de tipuri de soluri. Prefera pamantul umed si argilos. Infloreste pe tulpinile pe care a inflorit si anul precedent, asa ca puteti sa o curatati de crengutele vechi, pentru a-i da o forma pentru anul ce vine.
Caracteristici  ale lonicerei sempervirens:

Florile lonicerei apar primavara tarziu, la capatul tulpinilor, avand o forma spiralata si in grupulete.  Dau locul unor fructe mici si rosiatice, care se coc toamna si reprezinta o atractie pentru pasari. Frunzele ovale au culoarea verde-albastruie. Aceasta planta isi pastreaza frunzele in zonele cu climat hibernal cald, cum sunt zonele sudice, de unde si numele speciei „sempervirens" (care inseamna „cu frunze necazatoare", in limba latina).

Boli si daunatori lonicerei sempervirens:


Nu este supusa unor riscuri serioase provocate de insecte sau boli.

Niciun comentariu: